دسته : علوم سیاسی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 16 KB
تعداد صفحات : 33
بازدیدها : 715
برچسبها : دانلود مقاله
مبلغ : 4500 تومان
خرید این فایلقاچاق جنسی زنان
ارتقاء بخشیدن رویكرد بزه دیده محوری
و زن محوری در مداخله عدالت كیفری
چكیده:
از زمان فروپاشی دیوار برلین، زنان و دختران از اروپای شرقی و مركزی جهت فاحشگی در كشورهای عضو اتحادیه اروپا قاچاق میشدند. این مقاله پاسخ جامعه بینالمللی نسبت به مسئله قاچاق جنسی را بررسی میكند. این مسئله دغدغه خاطری را برای اتحادیه اروپا نیز ایجاد كرده است. تمركز بر روی مداخله عدالت كیفری در خصوص حمایت و مساعدت به بزه دیدگان در پرتو موارد ذیل میباشد: تنشها و تعارضات بین برخورد زنان موضوع قاچاق به عنوان بزه دیدگان این جرم و نحوه برخورد ضابطین عدالت كیفری و نیز تمركز مجدد بر روی رویكرد زن محوری در مداخلات عدالت كیفری در مورد زنان موضوع قاچاق. با توجه به ماهیت متناقض قانون و رویه عدالت كیفری كه در بین دولتهای عضو اتحادیه اروپا وجود دارد، این مقاله لزوماً انتقادی كلی را نسبت به رویه جاری اتحادیه اروپا مطرح نموده و بهترین رویه ممكن در سطح بینالمللی را ارائه مینماید. این مقاله همچنین پیشنهاداتی را همراه با برخی نظریات در خصوص رویهای ارائه میدهد كه مبتنی بر تحقیق صورت گرفته توسط نویسنده با امعان نظر به استانداردهائی است كه در تئوری و نیز عملاً در واقعیت در مورد رویه مطرح میشود مسئله بزه دیده محوری یا زن محوری در طی تلاشها جهت ارتقا بخشیدن پیشنهادات مفید برای اعمال چنین سیاستی بروز كرده است.
كلید واژهها:
ماهیت قاچاق، سیاست اتحادیه اروپا، بزه دیده محوری، زن محوری، رویه كارآمد.
قاچاق جنسی از كشورهای اروپای شرقی و مركزی به كشورهای عضو اتحادیه اروپا:
به عنوان نقطه آغازی به منظور درك ماهیت و حیطه قاچاق جنسی، لازم است ابتدا تعریفی از آن ارائه دهیم. پروتكل پیشگیری، سركوب و مجازات قاچاق اشخاص به ویژه زنان و كودكان كه مكمل كنوانسیون سازمان ملل سال 2000 علیه جرائم سازمان یافته فراملی میباشد، تعریفی را از قاچاق انسان ارائه میدهد كه در سطح بینالمللی مورد توافق بوده و مشتمل بر قاچاق زنان برای بهرهبرداری جنسی نیز میباشد.
...
برنامه اتحادیه اروپا تحت عنوان برنامه دافن به منظور جلب توجه و مبارزه با خشونت علیه زنان طرحریزی شد و مشتمل بر برخی طرحها علیه قاچاق جنسی بود. با این وجود مركز ثقل واكنشهای عملی و سیاسی اتحادیه اروپا نسبت به قاچاق جنسی در چهارچوب تمركز و كنترل مهاجرت غیر قانونی و جرائم سازمان یافته قرار گرفت. كنترل مهاجرت ناخواسته به كشورهای عضو اتحادیه اروپا افزایش یافته و این امر مصادف با كنترل تروریسم بود.
اخیراً برخورد با زنان موضوع قاچاق به عنوان بزه دیدگان جرم و نه به عنوان بزهكاران، پیشرفت تازهای است به این معنی كه چنین زنانی را با مهاجرین غیر قانونی در طبقه مشابهی گروهبندی مینمایند. به طور سنتی با زنان موضوع قاچاق همانند مهاجرین غیر قانونی برخورد میگردید و به عنوان كسانی در نظر گرفته میشدند كه در امور تبهكارانه و فحشا شركت كردهاند و رفتار قابل قبولی (از نظر جامعه) نداشتهاند. با این فرض فاصلهای بین قانونگذاری بینالمللی و قانونگذاری ملی وجود داشت كه بایستی از بین میرفت. دستورات راهبردی غیر الزامآوری جهت نیل به رویهای مناسب باید به اجرا در آیند تا پیشداوریهای متمادی عدالت كیفری نسبت به زنان موضوع قاچاق و نشان دادن آنچه كه آنها در عمل تجربه كردهاند را به چالش بكشند. تمایز بین اهداف نظم عمومی به عنوان استانداردهای رویهای مناسب و آنچه كه واقعاً در عمل به عنوان تجربیات میباشد، در سراسر جهان اعمال میشود و زنان موضوع قاچاق در تجربه منفیای كه از عدالت كیفری دارند تنها نیستند ...
...