دسته : جامعه شناسی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 105 KB
تعداد صفحات : 131
بازدیدها : 266
برچسبها : ایل بختیاری
مبلغ : 11000 تومان
خرید این فایلمعرفی مقاله تحقیقاتی بررسی ایل بختیاری
مقدمه
همانطور که می دانیم یکی از راه های برقراری ارتباط با جوامع و اقوام مختلف آشنایی دقیق با روحیات، باورها، اعتقادات و ارزشهای آن قوم و گروه از جمله عوامل مهم و تاثیرگذار می باشد. به زبان دیگر اگر بخواهیم رابطه نزدیکتری با تمامی افراد نه الزاما گروه و قومی خاص ایجاد کنیم باید در گام نخست آن دسته را به خوبی بشناسیم.
زیرا از طریق شناخت و کسب اطلاعات و آگاهی خواهیم توانست نتایج ارزنده و مطلوب را به دست آوریم. اگر خواسته باشیم مثال عینی تری در این زمینه بیاوریم می توانید تصور کنید که مثلا زمانی که دولت خواسته باشد به عنوان مجری امکانات رفاهی و خدمات مناسب برای عشایر و ایلات (موضوع مورد بحث) ایجاد نماید. مسلما در ابتدا باید یکسری اطلاعات کلی و منسجم از تمامی عوامل فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و غیره ایلات داشته باشد به همین منظور و برای شناخت بهتر و بیشتر ایلات و عشایر به عنوان یکی از اجتماعات قدیمی و بزرگ جمعیت و واقعیتی مهم در جامعه امروز ما سعی بر آن شد که مطالبی هرچند مختصر در این رابطه گردآوری نمائیم تا شاید از این رهگذر برداشت دیگری نسبت به این اقوام کوچ رو داشته باشیم.
بر همین اساس تلاش گردید که در این تحقیق اولا مختصات جغرافیایی و موقعیت قرارگیری ایل بختیاری به عنوان یکی از بزرگترین ایلات کوچنده معرفی شود و سپس به بررسی مسائل اجتماعی و انسانی، اقتصادی و سیاسی و فرهنگی آن پرداخته شود.
اگر چه در این تحقیق کاستی و نواقص بسیاری دیده می شود، اما در هر صورت تلاشی بوده است در جهت ترسیم دور نمایی از شناخت منطقه و آشنایی با فرهنگ سنتی پربار ایل و مسائل و موضوعاتی که در معرض نابودی قرار داشته اند. و با جمع آوری این مطالب سعی گردید تا شیوه زندگی دسته ای از هموطنان که دارای فرهنگ خاصی برای خود می باشند در جایی به ثبت رسیده باشد.
هدف تحقیق حاضر، شناخت و آشنایی با یکی از بزرگترین ایلات ایران است در این تحقیق به بررسی چگونگی زندگی این ایل پرداخته ام و سعی کردم تا آنجا که می توانم گامی کوچک در راه شناخت این جمعیت کوشنده و فراز و نشیب های زندگی ایشان برداشته باشم.
ایل بختیاری به دو دسته بزرگ هفت لنگ و چهارلنگ تقسیم می گردد که محلیان هر کدام را خود ایل می نامند. اگر هرکدام از ایلها را ایل جداگانه ای بدانیم، هرکدام از آنها به چند طایفه بزرگ تقسیم می گردند و سپس هر طایفه خود به تیره های متعدد، و هر تیره به چند تش و هر تش به چند کربو (اولاد) و هر کربو به چند خانوار تقسیم می گردد.
ایل - طایفه - تیره - تش - کربو (اولاد)- خانوار
واحد مسکونی خانوار عشایری سیاه چادر است و چند خانوار که در کنار هم در سیاه چادرها زندگی می کنند یک مال را تشکیل می دهند. سیاه چادر را بهون نیز می نامند که به نام رئیس خانوار خوانده می شود. ساخت سنتی ایلی در دو شاخه هفت لنگ و چهارلنگ یکسان نیست زیرا شاخه هفت لنگ به پنج (باب) تقسیم می گردد و هرباب به چند طایفه تقسیم می گردد در صورتی که شاخه چهارلنگ مستقیما به طوایف چندی تقسیم می شود.
سرفصل مطالب تحقیق
فصل اول: جغرافیای کوچ نشینان بختیاری
فصل دوم: جغرافیای انسانی و ساختار اجتماعی در ایل بختیاری
فصل سوم: آداب و رسوم و فرهنگ
فصل چهارم: ساخت ایلی و هرم قدرت در ایل بختیاری
فصل پنجم : اقتصاد ایلی
فصل ششم : جایگاه ایلات در درون ساختار سیاسی سنتی
فصل هفتم : ظهور دولت مدرن در ایران
فصل هشتم : معمای استمرار نظام ایلی در ایران
خرید و دانلود آنی فایل