دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 92 KB
تعداد صفحات : 87
بازدیدها : 587
برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری
مبلغ : 10000 تومان
خرید این فایلپایان نامه کارشناسی علوم تربیتی - تحقیق بررسی رابطه بین عزت نفس ، خود باوری و جرأت ورزی در بین دانشجویان دانشگاه پیام نور
چکیده
عزت نفس یک احساس عاطفی و عشق و محبتی است که شخصی بر اساس ارزش و اهمیتی که برای خود قائل است نسبت به خود احساس می کند این احساس ظریف و دقیق معمولا از دوران کودکی آغاز می شود و تحت تأثیر تربیت و فرهنگ و جامعه تقویت می شود و پس از گذشت سالها به یک احساس قوی و محکم مبدل می شود که تغییر آن بسیار دشوار خواهد بود. در تحقیق حاضر ما به دنبال دستیابی به پاسخ سوالات از این قبیل هستیم. دانشجویان پیام نور از نظر عزت نفس در چه وضعیتی قرار دارند؟ یا این عزت نفس در اکثریت دانشجویان به یک میزان است و یا این طبقی از عزت نفس از میزان بسیار بالا تا بسیار پایین را در بر می گیرد؟ و اینکه حضور در دانشگاه پیام نور و ادامه تحصیل در یک رشته دانشگاهی تا چه اندازه باعث ارزیابی مثبت دانشجویان از خودشان شده است؟ و رابطه جنسیت و عوامل روان شناختی با عزت نفس و خودباوری در چه حد است؟ برای نمونه گیری در این تحقیق از روش نمونه گیری تصادفی استفاده شده است. حجم نمونه در این تحقیق 40 نفر می باشد که از رشته های مختلف دانشگاه در بین دختران و پسران استفاده شده است .نتایج حاکی از این مطلب است که میزان عزت نفس با پیشرفت تحصیلی دارای همبستگی مثبت معنادار است ، شادکامی و خوباوری و عزت نفس در بین افراد بومی و غیر بومی تفاوت معناداری وجود ندارد.
مقدمه
باور خویشتن مقدمه موفقیت در هر مکانی و زمانی برای هر شخصیتی است هر وقت انسان برای انجام کاری و نشان دادن صلاحیت خود در انجام آن عمل شروع به فعالیت می کند در واقع به مجادله ای با خویش بر می خیزد که نتیجه این مجادله اگر شخصی دارای خود باوری و اعتماد به نفس بالا یعنی دارای عزت نفس باشد دستیابی به موفقیت و کامیابی خواهد بود.
بندورا معتقد است که باورهای افراد درباره خودشان به افکار احساسات و رفتارهای آنان تأثیر می گذارد مجموعه ای که از باورهای مربوط به هم نظام خویشتن را تشکیل می دهند و رفتارهای انسان نتیجه تعامل بین این سیستم و عوامل تأثیر گذار بیرونی است برای انسان هیچ حکم ارزشی مهمتر از داوری او در مورد عزت نفس خویش نیست و ارزیابی شخصی از خودش قطعی ترین عامل در روند روانی اوست که به صورت احساسی می باشد برخورداری از احساس ارزشمندی به فرد کمک می کند تا به شکوفایی استعدادها و خلاقیت ها دست یابد و قدرت تصمیم گیری و ابتکار سلامت فکر و بهداشت روانی را ارتقاء بخشد هر فرد حریم شخصی منحصر به فردی دارد که محدوده فیزیکی روان شناختی و ارزشی است که متعلق به خود اوست این حریم از لحاظ اندازه و سایر موارد از فردی به فرد دیگر متفاوت است انسانها در درون حریم شخصی از حقوق فردی خویش بهره مند می شوند اما در بیرون از این فضا در حوزه اشتراکی قرار می گیرند که در آن باید حقوق دیگران را نیز مورد توجه قرار دهند چون جایی است که به انطباق پذیری نیاز دارد عوامل و ویژگی های مختلفی می توانند موثر بر نظام خویشتن و جرأت ورزی باشد که می توان به عوامل یا ویژگی های فردی خانوادگی اجتماعی تحصیلی آموزشگاهی و تصور جسمانی اشاره کرد که در این مطالعه درپی آن است که نقش را در افزایش عزت نفس خود باوری و جرأت ورزی دانشجویان پیام نور مورد مطالعه قرار دهد.
فهرست مطالب پایان نامه
مقدمه
بیان مسئله
اهداف پژوهش
اهداف کلی
اهداف جزئی
اهمیت و ضرورت پژوهش
فرضیات
تعاریف نظری و عملیاتی
تعاریف نظری:
جرأت ورزی
خودباوری
تعاریف عملیاتی:
بخش اول: خودباوری
خود چیست؟
دیدگاه شناختی- اجتماعی
خود باوری
بخش دوم: عزت نفس
تعاریف عزت نفس
نظریاتی در مورد عزت نفس
عزت نفس از دیدگاه اسلام
ب:عزت نفس اجتماعی
واکنش و ارزیابی دیگران
ادراک خویشتن
مقایسه اجتماعی
خانواده
بخش سوم: جرأت ورزی
تعاریف جرأت ورزی
انواع رفتارهای قاطعانه یا جرأت مند
اجزاء رفتارهای قاطعانه یا جرأت مند
ویژگی های آشکار
ویژگی های نا آشکار
اجزاء رفتار و جرأت مندان
اجزاء رفتاری غیر کلامی
مهارت های فرایندیک
اجزاء رفتار نهان (نا آشکار)
آمادگی
گوش دادن انعکاسی به پاسخ دفاعی
تمرکز بر راه حل
زمینه های پژوهش تحقیق
الف: تحقیقات خارجی
تحقیقات داخلی
جمع بندی نتایج تحقیقات گذشته
روش تحقیق
جامعه آماری
نمونه روش نمونه گیری
روش اجرا
ابزار تحقیق
نمره گذاری آزمون
پرسشنامه یا آزمون جرات ورزی شرینگ (SH.AT)
روش تجزیه و تحلیل داده ها
آمار توصیفی
آمار استنباطی
نتیجه گیری
محدودیت پژوهشی
پیشنهادات
منابع
خرید و دانلود آنی فایل