دسته : مدیریت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 100 KB
تعداد صفحات : 23
بازدیدها : 346
برچسبها : مقاله مدیریت اهداف سازمانی مدیریت اهداف مقاله اختصاصی
مبلغ : 45000 تومان
خرید این فایلدر مقاله حاضر به طور کلی، به بررسی اهداف سازمانی، آثار و پیامدها و عوامل موثر بر آنها می پردازیم. در این مقاله از منابع متعدد و معتبر خارجی استفاده شده و مقاله ای استثنایی می باشد.
بخشی از متن مقاله
هدف ابزار مهمی است که در چندین زمینه در زندگی استفاده می شود. این ابزار برای رساندن فرد یا سازمان به نقطه ای که در بلندمدت یا کوتاه مدت مورد نظر است، در مرکز توجه قرار دارد. مفهوم هدف به دلیل اهمیتی که به آن نسبت داده می شود در تحقیقات مختلف انجام شده؛ مطرح شده است. پژوهشگران حوزه های اقتصاد، مدیریت، جامعه شناسی و تئوری سازمانی علاقه زیادی به اهداف سازمانی داشته اند.
ابتدا باید هدف را به خوبی و به اندازه کافی به عنوان معیاری که از طریق آن می توان کارایی و بهره وری سازمانی را ارزیابی کرد، مفهوم سازی کرد. اهداف، مأموریت و بیان چشم انداز، معمولاً به عنوان هسته ی مرکزیِ عملکرد، رفتار، کارایی و شاید حتی بقای سازمان ها مانند اهداف استراتژیک دیده می شود.
اولویت بندی برای رسیدن به یک هدف مشخص؛ به عنوان ویژگی های تعیین کننده سازمان استفاده می شود که سازمان را از سایر انواع سیستم های اجتماعی متمایز می کند. این معیار بر ساختار روابط خارجی و ساختار داخلی سیستمی که آن را سازمان می نامیم، اثر می گذارد. دستیابی به یک هدف می تواند به صورت رابطه ای میان یک سیستم (که ممکن است یک سیستم اجتماعی باشد) و بخش های مرتبط با شرایط خارجی که در آن قرار داشته یا عمل می کند، توصیف شود. به عبارت دیگر، پارسونز (1961) دستیابی به هدف را به عنوان جهت دهی تمامی سیستم ها می بیند و همه سیستم ها برای بقا باید به اهدافی که برای خود تعیین کرده اند، دست یابند.
اهداف، بصورت مستقیم یا جزئی؛ تحت تأثیرات متغیرهای دیگری هستند، مانند ویژگی های شخصی، بازخورد، مشارکت در تصمیم گیری، استقلال کاری و انگیزه مالی همراه با خودکارآمدی. هدف های سازمانی توجه قابل ویژه ای را به خود جلب کرده اند به طوری که تحقیقات و توجهات زیادی به پیشینه، فرآیندها، تنوع و نتایج سازمانی اهداف سازمانی شده است. اهداف سازمانی درک بهتری از رفتار سازمانی و ارزیابی عملکرد سازمانی فراهم می آورند. بنابراین تعیین و درک اهداف سازمانی کمک می کند استراتژی ها و رفتارهایی که در آینده در سطح سازمانی گسترش خواهند یافت، پیش بینی شوند
اهداف سازمانی را می توان به طور گسترده به صورت نتایج مطلوب سازمانی تعریف کرد که می تواند جهت هدایت اقدامات و ارزیابی عملکرد سازمانی مورد استفاده قرار گیرد. بحث های زیادی در مورد اینکه در واقع چه چیزی یک هدف سازمانی را تشکیل می دهد، وجود داشته است و پیشینه نظری مختلف، مفهوم سازی های متفاوتی را ارائه می دهند. در تئوری کلاسیک اقتصادی، شرکت ها به طور سنتی به صورت عوامل یکپارچه تلقی می شدند که با فرض عقلانیت کامل، یک هدف واحد را برای حداکثر کردن سود دنبال می کنند. با این حال، این دیدگاه در طول سال ها به طور قابل توجهی [منتقدانه] گسترش یافت. برای مثال، محققان استدلال کرده اند که اهداف رسمی بیان شده در بیانیه های چشم انداز و مأموریت؛ همیشه دقیقا منعکس کننده چیزی نیست که واقعا رفتار سازمانی را هدایت می کند. مهم تر از همه، در کتاب نظریه ی رفتاری شرکت، Cyert و March (1963) خاطر نشان کردند که مردم اهدافی دارند، اما جامعیت مردم اینگونه نیستند. متعاقبا، محققان تلاش زیادی برای درک اهداف فردی آن دسته از افرادی انجام داده اند که بیشترین توانایی را دارند تا بر آنچه که سازمان انجام می دهد تأثیر بگذارند، (مانند تصمیم گیرندگان اصلی، هسته اجرایی یا ائتلاف غالب). اهداف سازمانی یکپارچه و مشخص نیستند به عنوان مثال شرکتهای سهامی ائتلافی از سهامداران، مدیران، کارکنان و سایر احزاب است که هر کدام اهداف خاص خود را دارند.
تئوری رفتاری این را مدعی است که اهداف سازمانی توسط فرایندهایی از قبیل رضایت بخشی، تحقیق، یادگیری تطبیقی، بر رفتار شرکت تأثیر می گذارند. این بینش های اساسی تأثیر فوق العاده ای بر تئوری و تحقیقات بعدی داشت، که منجر به انواع دیدگاه های مرتبط شد که هر کدام بر ابعاد و ویژگی های مختلف اهداف سازمانی تأکید داشتند. ...
عناوین اصلی مقاله
چکیده
مقدمه
طبقه بندی اهداف سازمانی
جنبه های متعدد اهداف سازمانی
تنوع اهداف سازمانی: محتوای هدف و ویژگی ها
عوامل موثر بر اهداف سازمانی
نتیجه
دارای منابع معتبر
خرید و دانلود آنی فایل