پایان نامه نحوه گذران اوقات فراغت در میان دانش آموزان

پایان نامه نحوه گذران اوقات فراغت در میان دانش آموزان پایان نامه نحوه گذران اوقات فراغت در میان دانش آموزان

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 68 KB

تعداد صفحات : 100

بازدیدها : 308

برچسبها : دانلود پایان نامه گذران اوقات فراغت دانش آموزان

مبلغ : 8000 تومان

خرید این فایل

مهم ترین هدف پایان نامه ی دانلودی حاضر؛ بررسی تأثیر نحوه گذران اوقات فراغت در میان دانش آموزان دختر می باشد.

چکیده پایان نامه: اوقات فراغت و چگونگی گذران آن از مباحث تازه ای است که بعد از انقلاب صنعتی و رشد منابع و تکنولوژیها، توجه عالمان را برانگیخته و موضوعی مهم در حوزه علوم اجتماعی شده است. تحقیق حاضر به بررسی نحوه گذران اوقات فراغت در دو گروه از دانش آموزان دختر سال سوم رشته ادبیات و علوم انسانی در دو دبیرستان شهید بهشتی و شهید اول به (ترتیب واقع در منطقه 1 و 16 شهر تهران) می پردازد.

توجه به اوقات فراغت در این پژوهش از ابعاد ذیل حائز اهمیت می باشد. اوقات فراغت یک امر فرهنگی است. بر شخصیت افراد و از جمله شکل گیری شخصیت اثر می گذارد، آثار و نتایجی به صورت مثبت و منفی (انحراف و بزهکاری) برجای می گذارد. به فراغت جوانان و نوجوانان (که تعداد زیادی از جمعیت جامعه را به خود اختصاص می دهند) می پردازد، به فراغت دختران که از محرومیت و محدودیت بیشتری در مقایسه با پسران برخوردارند توجه می کند، توجه به فراغت در تعطیلات طولانی مدت تابستان و ایام نوروز، تطبیقی و مقایسه ای بودن، رویکرد انسان شناسی شهری و نهایتاً کاربردی بودن پژوهش حاضر از رئوس مهم توجه به اوقات فراغت و نحوه گذران آن می باشد.جامعه مورد مطالعه در پژوهش حاضر دو کلاس 21 نفره دانش آموزان دختر دبیرستانی در سال سوم رشته ادبیات و علوم انسانی است که در دو قشر کاملاً متفاوت (قشر بالا و پایین) قرار دارند. در این پژوهش از 3 روش اسنادی، مشاهده، مصاحبه استفاد شده است.

عوامل مؤثر بر چگونگی گذران اوقات فراغت

امر فراغت بخش جداگانه ای در زندگی اجتماعی انسانها نیست بلکه بعنوان پدیده ای اجتماعی پیوندی دوسویه با سایرپدیده ها قرار دارد. فراغت بیشتر با نهادهای اجتماعی مانند خانواده کار آموزش مذهب و حکومت پیوند دارد ولی در مجموع عوامل بسیار مهمی بر روی فراغت تأثیر می گذارند که به شرح ذیل می باشد.

1 عامل زمان: اولین تحولی که در اوقات فراغت ایجاد شده افزایش مقدار آن است، چراکه با صنعتی شدن و تحولات تکنولوژیکی، میزان ساعات فراغت افزایش یافته است. میان یکروز و چند روز اوقات فراغت تفاوت زیادی است چراکه بعنوان مثال با یکساعت وقت فراغت می توان یک برنامه تلویزیونی را دید ولی با چند روز می توان یک داستان بلند را خواند و یا به یک مسافرت رفت.

2 عامل سن: در سنی پیش از دبستان یعنی دوران کودکی، وظیفه ای بر دوش کودکان نیست و بیشتر وقت آنها صرف بازی می شود. اما با ورود به دبستان نخستین وظیفه اجتماعی به کودک محول می گردد و اوقات فراغتش محدود می گردد. در سن 6 تا 14 سالگی باز هم کودک و نوجوان وقت آزاد زیادی در اختیار دارند. در سنین 15 تا 24 سالگی که از آن به عنوان جوانی یاد می شود (سنین مورد توجه پژوهش حاضر) افراد در شرایط خاصی بویژه، تشکیل خانواده قرار دارند. این شرایط سبب می شود که آنها از سایر گروههای سنی تمایز یابند. در این دوران نبود یا کمی مسئولیت سبب می شود تا اوقات فراغت سهم بزرگی در زندگی داشته باشد سنین 25 تا 64 سالگی میانسالی نام دارد. افرادی که در این گروه سنی قرار می گیرند، زمان زیادی از وقت خود را به سبب مسئولیتها و وظایف خانوادگی، شغلی و اجتماعی به اینگونه امور اختصاص می دهند. اوقات فراغت این افراد در مقایسه با سایر گروه های سنی محدود است. همچنین آنها در گذراندن اوقات فراغت تلاش می کنند تا به شکل خانوادگی نه فردی در آن شرکت داشته باشند. با تحلیل قوای بدنی از دهه شصت عمر به بعد، زمان بازنشستگی از کار روزانه فرا می رسد و افراد با وارد شدن به سنین بعد از 65 سالگی قدم به مرحله پیری می گذارند. این گروه سنی به سبب شرایط خاص افزایش نیازمند روشهای خاص برای گذران اوقات فراغت است که با روشهای دیگر گروههای سنی دیگر متفاوت است....

فهرست مطالب پایان نامه

چکیده

فصل اول:مقدمه تحقیق

تاریخچه در ایران و جهان

فصل دوم: کلیات تحقیق

طرح مسأله

روش تحقیق

اهداف تحقیق

سئوالات تحقیق

تعریف عملیاتی واژه ها

فصل سوم: چارچوب نظری

بررسی آرای صاحبنظران

عوامل مؤثر بر چگونگی گذران اوقات فراغت

فصل چهارم:پیشینه تحقیق

پیشینه تحقیقی اوقات فراغت

فصل پنجم: ویژگی ها و خصوصیات کلی جامعه مورد مطالعه

دلایل انتخاب و خصوصیات کلی جامعه مورد مطالعه

بررسی وضعیت جغرافیایی مناطق

جامعه مورد مطالعه

فصل ششم: یافته های تحقیق

مشاهدات اولیه

موضوع مشاهده

مقایسه

مصاحبات با مدیریت دبیرستانها

مصاحبه با برخی از دانش آموزان

مقایسه

فصل هفتم:نتیجه گیری و پیشنهادات

نتیجه گیری و پیشنهادات

فهرست منابع و مأخذ

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید